Select Page

Disfunctie erectila- ESWT DUOLITH SD1 T-Top Terapie extracorporeala cu unde de soc

Terapia cu unde de șoc pentru disfuncția erectilă

Disfuncția erectilă este o tulburare sexuală comună. Bărbații afectați de disfunctie erectilă au probleme în a obține și menține o erecție suficient de fermă pentru a avea act sexual, în ciuda faptului că sunt stimulați sexual. Acest lucru poate avea un efect semnificativ asupra calității vieții bărbaților și a partenerilor lor.

Terapia cu unde de șoc extracorporală este utilizată pentru tratamentul disfuncției erectile vasculare din 2010. În timpul tratamentului, undele de șoc de intensitate scăzută sunt aplicate în diferite zone ale penisului. Terapia cu unde de șoc este simplă și nu este necesară anestezie.

Fluxul sanguin este îmbunătățit

Undele de șoc nu numai că stimulează circulația sângelui, dar induc și formarea de noi vase de sânge capilare (angiogeneză). Cel mai important, undele de șoc sporesc eliberarea eNOS (sintaza oxidului nitric endotelial) și VEGF (factorul de creștere a endoteliului vascular), ceea ce poate afecta pozitiv capacitatea de a obține o erecție.

O sesiune de terapie durează de obicei 15 minute. În general, sunt necesare în medie 6 până la 10 ședințe de terapie.

TTT

Cauze și terapie

Afecțiunea poate avea cauze fizice sau psihologice. Una dintre cauzele majore ale disfuncției erectilă este fluxul de sânge restricționat către penis – cantitatea de sânge din corpurile cavernose poate să nu fie suficientă pentru a provoca o erecție. Acest tip de disfuncției erectilă se numește disfuncție erectilă vasculară.

Bărbații cu disfuncției erectilă sunt adesea tratați cu medicamente orale. Cu toate acestea, ele nu sunt singura modalitate de a trata disfuncția erectilă. Una dintre alternative este terapia cu unde de șoc extracorporală (ESWT).

Ce sunt undele de șoc?

Undele de șoc sunt unde sonore  de înaltă energie. Comparativ cu intervenția chirurgicală, terapia cu unde de șoc este o opțiune de tratament non-invazivă. Aceasta înseamnă că undele de șoc sunt generate în afara corpului („extracorporal”) într-un sistem de terapie și apoi călătoresc prin pielea pacientului în țesut. Acesta este motivul pentru care metoda se numește „terapie cu unde de șoc extracorporală” sau ESWT. În funcție de domeniul de aplicare, se aplică unde de șoc de energie scăzută sau de mare energie.

Un avantaj major al acestei opțiuni de tratament inovatoare este faptul că practic nu are riscuri sau efecte secundare.

Screenshot 2023 10 08 at 20.42.21

Procedura de ESWT

Această procedură se efectuează într-o sală de tratament sau cabinet și nu necesită anestezie. Nu trebuie să pregătiți nimic în avans pentru prcedură.

În timpul procedurii, urologul dumneavoastră va pozitiona  dispozitivul ce transmite undele de șoc în jurul diferitelor zone ale penisului. Urologii de la iQ-med  folosesc dispozitive DUOLITH®, care emit pulsuri de interstate joasă care declanșează un flux sanguin crescut. Întregul tratament durează aproximativ 15 minute după un protocol standard.

Odată ce tratamentul este complet, vă veți putea întoarce acasă.  Dacă aveți disconfort, medicul dumneavoastră vă va recomanda pentru ameliorarea durerii. Majoritatea oamenilor pot reveni la activitatea normală a doua zi după terapia cu unde de șoc, dar medicul urolog va discuta dacă ar trebui să vă restricționați activitatea pentru mai mult timp pentru a vă recupera.

Riscuri post ESWT

  Este posibil să aveți unele reacții adverse, dar acestea sunt rare și în general ușoare.

Acestea pot include:

  • durere la loc în timpul procedurii,
  • sângerări sau vânătăi pe și în jurul penisului,
  • sânge în urină,
  • infecție a pielii pe penis
  • erecție dureroasă,

Studiile clinice au arătat, în general, că terapia cu unde de șoc este eficientă și sigură, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a identifica riscurile potențiale și cele mai bune protocoale de tratament pentru cineva cu disfuncție erectilă.

[ea_bootstrap scroll_off='true']